voor al uw eiken vloeren

Vragen? Bel 020 - 486 31 75

Onderhoud

Echt Parket werkt met hoogwaardige vloerafwerkingen van Rubio Monocoat, Bona en Rigostep. Deze afwerkingen vergen weinig onderhoud, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw eiken vloer. Ondanks dat onze afwerkingen onderhoudsarm zijn is het natuurlijk wel van belang om uw vloer zo nu en dan te behandelen met een onderhoudsproduct en moet u tijdens het schoonmaken van de vloer gebruik maken van de juiste producten.

Voor informatie over het schoonmaken en onderhouden van uw eiken vloer kunt u hieronder op de link drukken van uw desbetreffende afwerking;

Bij ons kunt u online uw onderhoudsproducten bestellen. Wij verkopen producten van de merken Rubio Monocoat, Bona en Rigostep. In onze shop bestelt u eenvoudig en snel uw onderhoudsproducten.

Luchtvochtigheid

Naast het op de juiste manier onderhouden van uw eiken vloer is het ook van belang om te zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in de ruimte waar uw eiken vloer ligt. Hout is een natuurproduct wat reageert op veranderingen in luchtvochtigheid. Bijvoorbeeld een droge en koude periode kan voor plotselinge naden in uw houten vloer zorgen. De verschijnselen kunnen voorkomen bij zowel nieuwe vloeren als bij vloeren van meerdere jaren oud. De kwaliteit van de vloer en de deskundigheid van leggen bepalen slechts voor een deel hoe de vloer op wisselingen in weersomstandigheden reageert.

In de winter, met name als het vriest en er weinig neerslag valt, kan de relatieve vochtigheid in huis gemakkelijk dalen tot ver onder de 45 procent. Zeker als het huis goed geïsoleerd is, de verwarming lekker hoog staat, en er weinig geventileerd wordt. Zo’n droge lucht is niet alleen ongezond voor ons eigen leefklimaat, maar ook voor uw houten vloer. Het hout gaat krimpen en dan kan het gaan kieren, schotelen of scheuren. Door het plaatsen van een luchtbevochtiger blijft de luchtvochtigheid op peil. Radiatorbakjes met water zijn zelden toereikend!

Werking in het hout door een te lage luchtvochtigheid valt niet onder de garantie van de leverancier. Dit ontstaat immers door het weer en hier hebben wij als leverancier geen controle over. U kunt dit echter simpel voorkomen door, gelijk na of voor de plaatsing van uw houten vloer, een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een luchtbevochtiger heeft een ingebouwde hygrometer en zorgt voor een optimale luchtvochtigheid voor uw houten vloer (en uzelf) door vochtige lucht aan de ruimte toe te voegen. Het enige waar u wel op moet letten bij aanschaf is dat de desbetreffende luchtbevochtiger genoeg capaciteit heeft voor de ruimte waar uw eiken vloer ligt. Bij een luchtbevochtiger staat altijd informatie vermeld voor hoeveel m2/m3 het apparaat geschikt is.

Bij ons kunt u natuurlijk ook online uw luchtbevochtiger kopen. In onze shop bestelt u eenvoudig en snel een geschikte luchtbevochtiger voor uw huis.