voor al uw eiken vloeren

Vragen? Bel 020 - 486 31 75

Planken

Eiken is een natuurproduct en elke plank heeft zijn eigen unieke houttekening. Hierdoor is geen enkele eiken vloer hetzelfde. Met een vloer van eiken planken heeft u dus altijd een unieke vloer.

Eikenhout heeft van nature een blanke en lichte kleur en is daarom uitermate geschikt om te behandelen met een kleurolie. U kunt zo zelf de sfeer en uitstraling van uw eiken vloer bepalen. Van modern tot klassiek van landelijk tot eigentijds.

Samengestelde eiken vloerdelen

De eiken planken die wij aanbieden zijn hoogwaardige samengestelde vloerdelen met een dikke eiken toplaag op een multiplex onderlaag. Dit soort planken zijn bekend onder namen als lamelparket, twinplank, duoplank, multiplank, etc. Eenmaal gelegd zijn dit soort vloerdelen niet te onderscheiden van vloerdelen van volledig massief eiken.

Wij kiezen bij EchtParket bewust voor het aanbieden van samengestelde vloerdelen ten opzichte van massief eiken vloerdelen. Eiken is een natuurproduct wat reageert op veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor is een planken vloer, bestaande uit brede lange delen van massief eiken, gevoelig voor werking in het hout. Bij wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid ontstaan er bij dit soort vloeren snel krimpnaden of kan het hout gaan schotelen. Bij samengestelde vloerdelen is de werking, door de opbouw van een eiken toplaag op een onderlaag van kruislings verlijmd multiplex, beperkt tot het absolute minimum. Samengestelde planken hebben de prachtige uitstraling van eiken zonder nadelen.

Eiken toplaag

Onze eiken vloerdelen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, kwaliteitssorteringen en kleuren. Verder heeft u de keuze uit een toplaag van 3, 4 of 6mm dik eiken.

Net als planken van massief eiken kunt u samengestelde vloerdelen meerdere malen opnieuw opschuren en afwerken. De dikte van de eiken toplaag bepaalt hoe vaak u de vloer opnieuw kunt opschuren en dus de levensduur van uw vloer.

Hieronder staat een selectie van de verschillende mogelijkheden. De foto’s zijn slechts ter illustratie. U bepaalt zelf de sfeer en uitstraling van de vloer.

vloer-05

Eiken Twinplanken – 6mm eiken toplaag

Eiken Twinplanken zijn onze absolute topsegment planken met een toplaag bestaande uit 6mm dik Frans eiken, wat wereldwijd bekend staat om zijn prachtige structuur en uitstraling. De toplaag van Frans… meer info

vloer-05

Eiken lamelparket – 4mm eiken toplaag

Eiken Lamelparket heeft een toplaag van 4mm dik eiken met een 9mm dikke multiplex onderlaag. De vloer op bovenstaande foto bestaat uit eiken Lamelparket van 22cm breed welke is afgewerkt met een lichtgrijze… meer info

vloer-05

Eiken Lamelparket – 3mm eiken toplaag

Dit eiken Lamelparket heeft een toplaag van 3mm dik Europees eiken met een 11mm multiplex onderlaag. De vloer op de bijbehorende foto bestaat uit eiken Lamelparket van 19cm breed welke zijn… meer info